Kookworkshops, catering. afhalen/bezorgen van maaltijden en wijn rondleidingen met proeverij.

Wijn arrangement Hof van almere met wijnproeven.


Het Hof van Almere is een stadswijngaard aan de rand van Almere, nabij het stadslandgoed De Kemphaan. De stadwijngaard bestaat sinds mei 2010 en er staan 1500 druivenstokken. De wijngaard hee ft inmiddels ook een netwerk van liefhebbers van de wijngaard. Meerdere vrijwilligers helpen regelmatig bij de werkzaamheden en bij evenementen. Voor meer informatie Stadswijngaard Hof van Almere .

In samenwerking met Hof van Almere organiseren wij rondleidingen op de Stadswijngaard Hof van Almere.

Basisarrangement:
Het basisarrangement bestaat uit een rondleiding van ca 1,5 uur. We vertellen u over het eerste idee, voorgeschiedenis, de realisatie van de wijngaard, over het wijnmaken en het beheer van de wijngaard. We leiden u rond om en door de wijngaard en vertellen wetenswaardigheden daarbij. We sluiten af met een wijnproeverij met 2 wijnen. Wilt u meer soorten wijn proeven dan kan dit door aankoop van een glas van deze wijn. Water en stokbrood is standaard inbegrepen.

De groepsgrootte is maximaal 12 personen. Wat betreft consumpties zijn er meerdere aanvullingen mogelijk. Zie hiervoor het onderstaande kosten overzicht.

Tijdens de rondleiding kunt u ook de wijnen van Stadswijngaard Hof van Almere kopen. Voor een overzicht, klik wijnen .

Een datum en de eventuele aanvullingen kunnen we in overleg afspreken.

Kosten:
Bij een groepsgrootte tot en met 5 personen; 40 euro. Met een groepsgrootte vanaf 5 tot en met 12 personen komt daar 8 euro per persoon bij.

Er zijn diverse uitbreidingsmogelijkheden:

Glas wijn: 3 euro per glas. Een extra fles wijn om te nuttigen kost 10 euro. Non alcoholisch drankje (appelsap, jus d’orange) 1.50 euro per glas. U kunt van te voren aangeven wat u wilt zodat we dit kunnen voorbereiden.

Ook kunnen wij bij elke wijn een bijpassend hapje serveren om op deze manier de wijn – spijs combinatie te kunnen proeven. Dit geeft een geheel nieuwe beleving van de wijn!! Voor informatie over dit uitgebreide arrangement kunt u contact met ons opnemen.

De kosten van het arrangement worden vooraf betaald. Extra consumpties kunnen op de wijngaard met pinnen afgerekend worden.

Bij slecht weer gaat de bijeenkomst niet door. We maken dan een andere afspraak met u.

Wilt u meer weten over de arrangementen dan kunt u via het contactformulier contact met ons opnemen of via het contactformulier van Hof van Almere.

Locatie Hof van Almere

Het adres van de wijngaard is:
Braambergen
Kemphaanweg 2
1358 AB Almere

Bezoek alleen op afspraak.
De locatie is niet vrij toegankelijk

Bereikbaarheid:
De Kemphaanweg is per auto makkelijk bereikbaar vanaf de Veluwedreef in Almere Stad, de A6 (afrit 5 richting Utrecht) of de A27 (afrit 36 richting Almere). Per bus neemt u lijn 156, 159 of 160, uitstappen bij de halte Stadslandgoed De Kemphaan. Vanaf het kruispunt bij de Kemphaan loopt u de Kemphaanweg in tot aan de toegangspoort. Kijk voor de dienstregeling van de bus op www.allgo.nl of http://www.9292ov.nl/