Kookworkshops, catering en wijnarrangementen. 

WIJN ARRANGEMENTEN HOF VAN ALMERE

 

Het Hof van Almere is een stadswijngaard aan de rand van Almere, nabij het stadslandgoed De Kemphaan. De wijngaard bestaat sinds 2010 en er staan ongeveer 1500 druivenstokken. De wijngaard heeft inmiddels ook een netwerk van liefheffers van de wijngaard. Meerdere vrijwilligers helpen regelmatig bij de werkzaamheden en bij de evenementen. Voor meer informatie zie ook de website van Stadswijngaard Hof van Almere.

In samenwerking met Hof van Almere organiseren wij rondleidingen op de stadswijngaard.

Basisarrangement:
Het basisarrangement bestaat ui een rondleiding van ca. 1,5 uur. We vertellen u over het eerste idee, voorgeschiedenis, de realisatie van de wijngaard, over het wijnmaken en het beheer van de wijngaard. We leiden u rond, om en door de wijngaard en vertellen wetenswaardigheden daarbij. We sluiten af met een wijnproeverij met 2 van onze wijnen. Wilt u meer soorten wijn proeven dan kan dit door aankoop van een glas of fles van deze wijn. Water en stokbrood is standaard inbegrepen.

De groepsgrootte is maximaal 12 personen. Wat betreft consumpties zijn er meerdere aanvullingen moglijk. Zie hiervoor het onderstaande kosten overzicht.

Tijdens de rondleiding kunt u ook de wijnen van de Stadswijngaard kopen. Voor overzicht klik wijnen.

Kosten:
Bij een groepsgrootte t/m 5 personen kost dit 80 euro. Bij een groepsgrootte van 6 t/m 12 personen komt daar 8 euro per persoon bij.

Uitbreidingsmogelijkheden:
Glas wijn extra 4 euro per glas. Non alcoholisch (appelsap, jus d'orange) 2 euro per glas. U kunt van te voren aangeven wat u wilt zodat we dit kunnen voorbereiden. Extra fles wijn om te nuttigen 10 euro per fles.

Amuses:
Ook kunnen wij bij elke wijn een bijpassende amuse serveren om op deze manier de wijn-spijs combinatie te kunnen proeven. Dit geeft een geheel nieuwe beleving van de wijn!! 
De kosten van de amuses zijn bij een groep t/m 6 personen 15 euro per amuse. Bij een groepsgrootte van 7 t/m 12 personen komt daar 2,5 euro per amuse bij.

Algemeen:
Voor de kosten van het arrangement krijgt u een factuur. Deze moet voor het arrangement worden betaald. Extra consumpties en/of aankoop van wijnen kunnen op de wijngaard met pinnen worden betaald (geen cash!!!).
Bij slecht weer gaat de bijeenkomst niet door. We maken dan een nieuwe afspraak met u. contact met ons opnemen via email of telefoon of het contact form

Wilt u meer weten over de arrangementen dan kun u contact met ons opnemen via email of telefoon of het contact formulier invullen op de site van Hof van Almere. Klik hiervoor op contactformulier.
 

Locatie Hofvan Almere

Het adres van de wijngaard is:
Braambergen
Kemphaanweg 2
1358 AB Almere

Bezoek alleen op afspraak. De locatie is niet vrij toegankelijk.

Bereikbaarheid:
De Kemphaanweg is per auto bereikbaar vanaf de Veluwedreef in Almere Stad, de A6 (afrit 5 richting Utrecht) of de A27 (afrit 56 richting Almere). 
Per bus neemt u lijn 156, 159 of 160, uitstappen halte Stadslandgoed De Kemphaan. Vanaf het kruispunt bij de Kemphaan loopt u de Kemphaanweg in tot aan de toegangspoort.